Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A repülésről képes leírás - Repülés.tlap.hu
részletek »

A repülésről - Repülés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: repules.tlap.hu » A repülésről
Keresés
Találatok száma - 9 db
Ajándékozz Élményt!

Ajándékozz Élményt!

Az extrém, férfias élményajándékoktól, a kényeztető, romantikus páros programokon át, a hölgyek szívét rabul ejtő meglepetésekig minden igényt kielégítünk. (Ferrari vezetés, romantikus hajókázás, rallyzás, palackposta küldés, éleslövészet, Forma 1-es autóvezetés, stb.) A kínálatunkban az ajándékokon kívül, egyedi álmokat, elképzeléseket is valóra váltunk. Lehetőség van utalvány formájában is ajándékozni egy-egy élményt, meglepetést, de konkrét időpontra is leszervezünk programokat.

Hőlégballonozás

Hőlégballonozás

Ha nagy álmod a hőlégballon kipróbálása, de még nem merted kipróbálni, nálunk megtalálod kérdéseidre a választ a hőlégballonozással kapcsolatban. Oldalunkon egyebek között a hőlégballonozásra való felkészülésről, a hőlégballonozás szabályairól találsz információkat, illetve hogy hogyan lehetsz akár te magad is pilóta?!

A repülés kezdetei

A repülés kezdetei

A http://hu.wikipedia.org rengeteg hasznos információt tartalmaz, szinte nincs olyan téma amiről a wikipédián ne találnánk információkat. Szerencsére a repülés is ezen témákhoz tartozik ugyhogy sok hasznos információt szerezhetünk a repülésről és annak kezdeteiről.

A Wright fivérek

A Wright fivérek

A repülés legismertebb úttörői a Wright fivérek akik méltán váltak ismerté az első a gyakorlatban működő repülőgép megtervezésével és megépítésével kapcsolatban. A Wright fivérek kutatásának fő irányát nem egyszerűen az felható- és hajtóerő, hanem a repülogép irányíthatósága jelentette, ami tartós repülést tett lehetővé. Első siklórepülojüket (1899 elején) egy bonyolult rendszerrel látták el, amit "szárny hajlításnak" hívtak. Ha az egyik szárnyat valamelyik irányba elhajlították, több felhatjóerő keletkezett, a repülőgép emelkedni kezdett. A cél az volt, hogy irányítani tudják a szárnyak elhajlását, mert ez könnyebbé tehette a repülést.

Mi a repülőgép?

Mi a repülőgép?

A repülőgép olyan a levegőnél nehezebb közlekedési eszköz, amely az atmoszférában halad, merev felületei és a levegő reakcióerejéből keletkező felhajtóerő segítségével a repülési magasság és irány megváltoztatására, illetve megtartására képes, motor vagy hajtómű segítségével. A motor nélküli merev szárnyú repülőgépek (vitorlázó repülőgép) esetében a magasság megtartása vagy növelése csak emelkedő légáramlat (termik) segítségével lehetséges, de az ilyen járművek ennek hiányában is képesek a kontrollált repülésre és jelentős távolság megtételére, relatíve csekély magasságvesztéssel (1:25 - 1:50 értékű siklószámmal), ezért szintén repülőgépeknek tekintjük őket.

A repülés szerelmesei

A repülés szerelmesei

Az http://www.aerofriends.hu/ weboldalon rengeteg régi repülőgépről találunk információkat, azoknak akik szeretik a régi, repülésben úttörő gépeket azok feltétlenül látogassák meg ezt a remek oldalt.

Harci repülőgépek

Harci repülőgépek

Ma az online repülőjegyvásárlás, szimulátorok és airbusok világában sokan elfelejtjük, hogy a mai korszerű gépek elődjei mennyire meghatározták történelmünket. A II világháborúban rengeteg csata a levegőben dőlt el.. Az ember sajnos hajlamos arra, hogy minden találmányát az emberiség ellen forditsa. Ezen az oldalon megnézheti, hogy hol tarta a tudomány a harcirepülőgépek terén.

Virtuális repülés

Virtuális repülés

A repülés lehetősége ma mindenki számára adott. Könnyedén vásárolható olcsó repülőjegy valamelyik online repülőjegyértékesitő portálon és már repülhetünk is. Aki azomban vezetni szeretne egy repülőgépet, de a pilotaságról már lekésett annak sem kell pánikba esnie, hiszen a virtuális világ tárt karokkal vár minden amatőr és profi pilótát :-)

Tuti menü