Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Repülőterek képes leírás - Repülés.tlap.hu
részletek »

Repülőterek - Repülés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: repules.tlap.hu » Repülőterek
Keresés
Találatok száma - 10 db
Ferihegyi repülőtér - Terminalok, Megközelítés

Ferihegyi repülőtér - Terminalok, Megközelítés

Ferihegy budapesti nemzetközi repülőtér (Ferihegy Airport) részletes leírása, légitársaságok, induló és érkező járatok, Ferihegy 1, 2A és 2B terminálok megközelítése tömegközlekedési eszközökkel, és gépkocsival az autópályákról. A RepulojegyUtazas.hu utazási portál oldalon hasznos tippek és tanácsok olvashatóak utazás, szállás, repülőjegy témakörökben, és a látogatóknak lehetőséget biztosítunk, hogy feltöltsék saját egyedi élménybeszámolóikat, amelyek mellé képeket és videókat is mellékelhetnek.

Madrid repülőtere

Madrid repülőtere

A madridi repülőtér hivatalos honlapja. Miután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

London Heathrow airport

London Heathrow airport

A London Heathrow repülőtér hivatalos weboldala. Miután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

London Gatwick airport

London Gatwick airport

A London Gatwick repülőtér hivatalos weboldala. Miután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

Kairói reptér

Kairói reptér

A Kairói reptér hivatalos honlapja. Miután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

Helsinki repülőtere

Helsinki repülőtere

A Helsinki repülőtér hivatalos honlapja. Miután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

Hannover reptere

Hannover reptere

A Hannoveri repülőtér hivatalos honlapja. Miután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

Budapest Ferihegy

Budapest Ferihegy

Az új repülőtér építésének terve 1938-ban került napirendre. Három település, Pestszentlőrinc-Rákoshegy-Vecsés határában lévő területet jelölték ki a leendő repülőtér számára. A légikikötőt vegyesen polgári-katonai-sport hasznosításúnak kívánták kialakítani. A terület északnyugati részére a polgári, délnyugati részére pedig a katonai létesítményeket szánták. Mint minden épület tervezésére és építésére, így a forgalmira is nyilvános pályázatokat hirdettek. A pályázat 1939. decemberi eredményhirdetésén ifj. Dávid Károly (1903-1973) terveit találták a legalkalmasabbnak. A tervező, aki a modern magyar építészet egyik megteremtője volt, egy olyan épületet álmodott meg, amely felülről stílusosan egy hatalmas repülőgépre emlékeztetett. A munkálatok 1942-ben kezdődtek el. A városközponttól 16 km-re fekvő repülőtér megközelítésére egy gyorsforgalmi utat építettek 1940 és 1943 között. A gyorsforgalmi út vége a repülőtér nyugati oldalán húzódó betonúttal csatlakozott a közeli 4-es főközlekedési útba. Ez az út biztosítja még ma is a Budapest Airport közúton való elérhetőségét.

Athén repülőtere

Athén repülőtere

Az Athéni repülőtér hivatalos honlapja. Mután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

Hirdetés
Amszterdam repülőtere

Amszterdam repülőtere

Az Ameszterdami repülőtér hivatalos honlapja. Mután megvan az online repülőjegy feltétlenül érdemes informálódnunk a repülőtérről ahová érkezünk.

Tuti menü